The No.1 Website for Pro Audio
eLicenser trouble
Old 28th December 2019
  #1
Lives for gear
 
zephonic's Avatar
eLicenser trouble

Rhe last couple of months the eLicenser has been acting up, and it’s gotten progressively worse. Ste8nberg USA Support believes it’s a failing USB key and to make sure I’ve ordered a new one, but it seems odd to me. First of all, how does a USB key fail? And second, the License Control Center scans and finds all licenses and runs maintenance just fine.

The prompts mention missing Cubase Artist license, but I never had that anyway.

It’s all just very odd. eLicenser has been by far the biggest troublemaker in my setup. Has anybody else experienced similar problems?
Old 28th December 2019
  #2
Lives for gear
 
BT64's Avatar
How acting up? What error are you getting?
What software are you trying to use, what's your setup?
Old 29th December 2019
  #3
Here for the gear
 

I can confirm that it is indeed the e-licencer acting up, as strange as it may sound. I was having the same symptoms as you..Cubase Artist licence.. After buying a new usb key, troubles went away. ( my other key was quite old).


Quote:
Originally Posted by zephonic View Post
Rhe last couple of months the eLicenser has been acting up, and it’s gotten progressively worse. Ste8nberg USA Support believes it’s a failing USB key and to make sure I’ve ordered a new one, but it seems odd to me. First of all, how does a USB key fail? And second, the License Control Center scans and finds all licenses and runs maintenance just fine.

The prompts mention missing Cubase Artist license, but I never had that anyway.

It’s all just very odd. eLicenser has been by far the biggest troublemaker in my setup. Has anybody else experienced similar problems?
Old 30th December 2019
  #4
Quote:
Originally Posted by zephonic View Post
First of all, how does a USB key fail?
Like everything else in the universe a USB dongle can, end eventually will, fail. Gear can't be trusted. If it's crucial backups are always needed.
Old 4 weeks ago
  #5
Lives for gear
 
BIG BUDDHA's Avatar
i just upgraded to Cubase 10.5 and wavelab 10.

bloody eLicenser wouldnt work after the upgrade.

maintenance said everything was good. licence good etc etc...

program refused to boot for almost 3 weeks.

replaced the USB key and everything works fine.

Buddha
Old 4 weeks ago
  #6
Lives for gear
 
zephonic's Avatar
Yes, my problems are gone now that I’ve transferred all licenses onto the new USB key.
Old 4 weeks ago
  #7
Lives for gear
 
BIG BUDDHA's Avatar
some extra info regarding eLicenser failure on Mac

this info should be shaired.

Buddha
Attached Thumbnails
eLicenser trouble-screen-shot-2020-01-24-6.32.39-pm.png   eLicenser trouble-screen-shot-2020-01-24-6.32.50-pm.jpg  
Old 4 weeks ago
  #8
Lives for gear
 
BIG BUDDHA's Avatar
having read the above i see why so many are having issues regarding the program refusing to open.

Buddha
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump