The No.1 Website for Pro Audio
Using ME-1NV: too hot?
Old 12th May 2006
  #1
Gear Addict
 
Melodioso's Avatar
 

Using ME-1NV: too hot?

The ME-1NV got in a few days ago, and I had the time to play a few times with it. It sounds great and beautiful, however I noticed that the output signal is very hot... the output button has to be almost completely to the left, and I have to keep the input stage quite low as well, which is annoying since most of the coloration is supposed to come from the input stage... so I can't really enjoy all the possibilities of the little beast.

Is there any solution to this problem? Am I missing something?

Thanks for any suggestion!
Old 12th May 2006
  #2
Gear Addict
 
mhartman's Avatar
 

Which output are you using, XLR or 1/4"? Try the XLR if you are not already using it. Also, check the settings on your soundcard, are you using the +4 or -10 input setting (if you have a choice). Try using the +4.

Mike
Old 12th May 2006
  #3
Gear Maniac
 

I have the same unit and I don't have that problem. Does the output LED light up to the max ? when you turn output knob counter-clockwise does it change the output LED, if there is no change then the unit might be defective.
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump