The No.1 Website for Pro Audio
 Search This Thread  Search This Forum  Search Reviews  Search Gear Database  Search Gear for sale  Search Gearslutz Go Advanced
Weird signal
Old 18th September 2011
  #1
Here for the gear
 

Weird signal

hi everybody,
sorry if this is not the right section, and sorry for my english.
i have a problem when i'm recording something (always the drums) with my condenser microphones, connected to the preamp, which goes to the soundcard. i made a stamp of the screen to easily show the issue:

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

there is that noise coming up randomly during the recording. i'm not able to see where it's coming from, and why.
hope that someone can suggest something. thanks for your help.
Old 19th September 2011
  #2
Lives for gear
 
stella645's Avatar
 

Does it only appear on one channel if you record two at once....as in your picture?

If so try swapping stuff to see if it moves to the other channel.....The Mic, Cables, Preamp channel, soundcard input could all be at fault.
The fact it only happens with drum recordings seems odd though. Are you sure the drummer isn't hitting the mic??
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump