The No.1 Website for Pro Audio
 All  This Thread  Reviews  Gear Database  Gear for sale     Latest  Trending
Noise problem of Telefunken M15 recording
Old 9th November 2018
  #1
Here for the gear
 

Noise problem of Telefunken M15 recording

Hi guys
I meet problem when I use M15 to record music from DAC, this is what I met:
1, when I played WAV, APE or FLAC on my DAC, and used M15 to record the music, it's OK
2, when I played DSF file, and used M15 to record it, there is loud “Si~Si” noise in the background. Then I used software to trans the DSF to WAV on my computer and played the WAV on the DAC, the recording is OK
I played these file with same DAC and Software, could someone help me find out what is wrong with it?
Old 14th November 2018
  #2
Here for the gear
 

It is the output gain of DSF file which caused this problem. The DAC output of DSF is 6dB higher than WAV and other file format. I connected my A700 deck to the output of DAC, and connected M15 to the output of A700, used A700 to control the input signal voltage of M15, then the "Si~Si" noise is gone.
Topic:
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump