The No.1 Website for Pro Audio
 Search This Thread  Search This Forum  Search Reviews  Search Gear Database  Search Gear for sale  Search Gearslutz Go Advanced
Avantone cv-12 no sound! Help! Dynamic Microphones
Old 12th June 2018
  #1
Here for the gear
 

Avantone cv-12 no sound! Help!

Hey,

I have an Apollo twin mkii Quad Core interface. I'm trying to hook up my condenser mic and I'm getting no mic signal from my meters nor sound. My condenser mic is an Avantone cv-12 which runs off a separate power supply on it's own. So the chain is:

Mic>Mic in on power supply>Mic out>Mic in on Apollo Twin

I've made sure my clock is set at internal. Phantom power is on. Gain is up. I maxed it out and it's just a loud white noise/hiss. Which is understandable if you're turning the gain up that much. I just have no signal at all when talking or yelling into the mic. Nothing. Wondering if there's some sort of button or setting I have on that's troubling it. I even rebooted my apollo twin. And I set everything to default in the console. For my daw I run on ableton live 10. Everything is configured to the apollo twin. Even when I close ableton there's still nothing. If there's anyone that could help I'd greatly appreciate it. I tested my shure sm57 with my apollo and it worked fine. So I'm pretty sure it's the power supply or the mic itself.
Top Mentioned Products
Topic:
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump