The No.1 Website for Pro Audio
Problems with re20
Old 22nd January 2007
  #1
Gear Nut
 

Problems with re20

I picked up an re20 to use for broadcasting today and i hooked it up to avalon m5. For some reason i have the gain turned up all the way and i am getting a signal but its not stronge. Now im not that familair with dynamics mics, so is there some kind of powering i need,or have to use the instrument input on the m5, anyone help me. thanks
Old 22nd January 2007
  #2
Lives for gear
 

Sounds like you're going to need to use a mic pre with more gain. IIRC, the M5 doesn't have more than 60db of gain which isn't all that much for dynamic and ribbon mics.

Whenever I use my RE20 or SM7b on voice, the gain usually ends up around +60db (+/-5db depending on source).
Old 22nd January 2007
  #3
Gear Nut
 

i have greatriver me1nv hows that.
Old 22nd January 2007
  #4
Lives for gear
 

sure, you've got 10db more gain there.
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump