View Single Post
Old 6th July 2005
  #5
Lives for gear
 
the1Hub's Avatar
 

i re read your post agian i think i have some anwseres for you. this assums the 002 is on the desk top.
motu firewire and the 002 have never -played well when on the same machine. when i had both in order to get protools to recognize the 002 it had to be in the first firewire 400 port if the motu was connected (dual 1.4 g4 with the silver doors os 10.2.x and 10.3.x) if it was in the second port and the motu was in the first when i would try to launch protools the unable to locate hardware message would come up.
the motu could be in either port and it would work. but as soon as i launched protools (or any coreaudio program with the systems prefreneses audio output set to either the 002 or the internal output) the motu would magicly dissapear if the motu was set as the default coreaudio output ti would still be there, and work. i never nailed down the problem but iam pretty sure it has to do with the coreaudio in 10.x to 10.3.x only supporting one device at a time. HAs any body tried this in 10.4 yet?

as for standalone transfer of audio formats i thought this only worked on the 2408mkiii, i could be wrong but i just went to the motu website and it only mentions it on the 2408's. if thats the case it sounds like you would have to do what you are trying with audio desk. taking the channel ins from the analog and then outputing the channels to the adat like you tried.

i dont want to play mr. obvious, but at this point would it not be quicker and a lot less of a hassel, just to get a 8 ch preamp with optical output digimax, octopre, dare i even say it behringer ad8000, please dont flame me my intentions are good.

good luck to you. i'll send you a bottle of excedrine its sounds like you could use it.