Gearslutz

Gearslutz (https://www.gearslutz.com/board/)
-   Geekslutz Forum (https://www.gearslutz.com/board/geekslutz-forum/)
-   -   M-Audio BX8a Deluxe Blue Light Issue (https://www.gearslutz.com/board/geekslutz-forum/1312545-m-audio-bx8a-deluxe-blue-light-issue.html)

CoCo The Geek 27th May 2020 07:26 PM

M-Audio BX8a Deluxe Blue Light Issue
 
1 Attachment(s)
Hey Guys & Gals!

CoCo The Geek here and I need a little help if anyone can help me. I have been working on fixing this speaker well trying to fix it for the longest and it seems I get one thing working then something else stops working. I have attached a Schematic so the more experienced techs can possible put me in the right direction.

The speaker started off with a nasty hum which I changed the capacitors and that fixed that and then the tweeter started going crazy. Come to find out it had a bad TDA chip(dry solder joints/broken pins) so I replaced that. All caps/chips were properly put in the correct way as well as properly soldered.


My only issue I am having with this monitor is now the blue LED light won't turn on at all. The speaker turns on and works but no blue LED light. Any idea on what I need to check?

I have tested all the Resistors/Capacitors and everything seems good to go. I'm sure it's something simple and I just can't figure it out. The blue LED was working prior to the repair and now nothing even with the speaker on and playing.

Also I only have this speaker so I can't test or compare to another one.

I am here for any help that can come my way. Cheers and thanks in advance!

Thanks
CoCo