Gearslutz

Gearslutz (https://www.gearslutz.com/board/)
-   High End (https://www.gearslutz.com/board/high-end/)
-   -   Lex 224x OPT and DMEM card confusion... (https://www.gearslutz.com/board/high-end/1258258-lex-224x-opt-dmem-card-confusion.html)

mattdaddy1970 31st March 2019 06:06 PM

Lex 224x OPT and DMEM card confusion...
 
Hey all - I sure hope you can help (and that this is the correct place to post)... I just recently was handed a Lex 224x that was in storage for 20 (+?) years. One heck of a gift for sure! Great condition, all things considered. No error messages on the blue remote and in good shape, all things considered. BUT! Output is all noise, with the exception of very faint reverb in the way background (I can make out tweaks to the programs even, but so much noise!)
Now - I dug in a bit (not an engineer, but know a little and have done exhaustive research on this piece) and found the hardware diagnostic led's. The ARUCK (on the T&C card) led is dark (a good thing) but there are two led's that are lit. In the manual it states that there are two led's on the DMEM board (MS Generator error and Row Select error).
Here is where it gets weird and I am flummoxed: The two led's that ARE lit are actually on the OPT card (top row of the stack), not the DMEM board - and as far as I can tell, the DMEM card HAS NO LED'S at all! The OPT card actually has 3 led's but they are labelled ER1, ER2 and ER3 (not MS Gen or Row Sel). I thought the cards might have been switched and replaced in the wrong shelf, but both clearly state what they are on the card, and they are where they should be.
Can anyone chime in on this? I know I have to get this granddaddy a good amount of love (work), but I'd like to have an idea of what the issue(s) might be before I hand it over for surgery! So many thanks for any and all help!