Old 18th April 2013
  #1
Gear interested
 

Thread Starter
PT9 won't open...

hey guys, i just recently got an m-box 3 mini for my MBP and after installation, my PT 9 won’t open. it was working a few days ago and i don’t know what to do.

i checked my trash bin or any clues and found a folder named “session file backups”. i don’t know how this got there but could this be the reason why my PT doesn’t open up*

anymore? can someone tell me where i need to move this file to restore it?

could you suggest some things to try? i am new to DAW’s and am extremely frustrated.

i was messing around with some sound options and audio midi preferences trying to get it to work, eventually uninstalled mbox drivers hoping it'd work again to no avail.

does anyone know what might cause PT to not open all of a sudden?



thanks in advance,

-D
Old 18th April 2013
  #2
Lives for gear
 
crying1986's Avatar
Old 18th April 2013
  #3
Gear interested
 

Thread Starter
Quote:
Originally Posted by crying1986 View Post
Try trashing your prefs...if that doesn't work, you'll need to give us some more information. Here's a link to get started:

https://www.google.com/search?num=20...hp.7mC6SFsP9V8
Followed all steps,

Couldn't find this exact file -

- ProTools…vX.X Preferences (this may be either ProTools LE or TDM, and any version, such as 6.4 or 7.1).

I did see the file with same name except that it was w/o the vX.X in file name, no other file was similar.

Emptied trash bin... still won't open.

Do you think the file I found in the trash had anything to do with it?
Old 19th April 2013
  #4
Lives for gear
 
skillz335's Avatar
to my understanding, your session file back ups wont have anything to do weather or not a session, let alone protools will open. basically your session file back up folder is your auto saves so you can go back to previous versions of the project. also the session file back up folder belongs with whatever session it came from. so search your sessions and when you find one that doesnt have backup folder you found where it belongs.

I have never used a mbox. sry cant help there.
Old 19th April 2013
  #5
Lives for gear
 
crying1986's Avatar
hold the "N" key while pro tools is opening. Can you get to the playback engine screen?
Old 19th April 2013
  #6
Gear interested
 

Thread Starter
Quote:
Originally Posted by crying1986 View Post
hold the "N" key while pro tools is opening. Can you get to the playback engine screen?
No, I can't. PT logo never pops up either.
Old 19th April 2013
  #7
Lives for gear
 
crying1986's Avatar
I would uninstall pt. Install it again, download current drivers from the website and see what happens.
Topic:
Post Reply

Welcome to Gearslutz Pro Audio Forum!

Registration benefits include:
  • Ability to make and reply to posts
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get instant lifetime access to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20
  • List your eBay auctions for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Search