The No.1 Website for Pro Audio
 Search This Thread  Search This Forum  Search Reviews  Search Gear Database  Search Gear for sale  Search Gearslutz Go Advanced
Loud hum in inst line input on all interfaces Mobile Accessories
Old 21st September 2014
  #1
Here for the gear
 

Loud hum in inst line input on all interfaces

Hi,

Im really stuck here, not sure whats wrong. Would be super to get some help on this.
On all my audio interfaces, when I record-enable the instrument line input on either interface, a loud hum appears. Sometimes its quieter, and after a while it gets really loud. This is not a problem with the xlr mic inputs. I tried changing sockets, unplugging monitors etc etc. But still there.

I have a duet fw, irig hd and an rme babyface, my computer is mac mini 2012 quad core.
I use logic and ableton.

Is it some grounding issue? Is my computer broken?
Topic:
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump