Vienna Ensemble Pro Users: Do your waves plugins show up?
Old 16th December 2011
  #1
Lives for gear
 
DaveE's Avatar
Vienna Ensemble Pro Users: Do your waves plugins show up?

Trying to get rolling here. All of my plugins show up in the 32bit VEP except for my Waves plugins. I get the following error message:

Any ideas?
Attached Thumbnails
Vienna Ensemble Pro Users:  Do your waves plugins show up?-vepwaves.jpg  
Old 16th December 2011
  #2
Lives for gear
 
DaveE's Avatar
I received a reply from VSL support:

"Hi Dave,

I am sorry to say, that Waves plugins are not supported in VE Pro - we plan to introduce Waveshell support in one of the next updates, so it is on our developers ToDo list, but I have to admit it is not top priority...

Best regards from Vienna,

--
VSL Support"
Old 26th December 2011
  #3
Gear nut
 
angel777's Avatar
 

hi,
try the little software "shelltovst".

the only problem i get is that the preferences windows take a very long time to open once the scan has done..

anyway 3 things are incredible:
-vienna ensemble pro doesn't support shell
-waves plugins sill are 32 bit
-waves plugins use a shell!
Old 26th December 2011
  #4
3 + infractions, forum membership suspended.
And that's exactly why I'm not touching any Waves plug until they lose the shell and become native 64-bit. I don't care how good they are. I'm running a super-smooth rig and I don't want to needlessly complicate my studio life. Besides, VEP is the backbone of my system.
Old 24th March 2012
  #5
Gear interested
 

I just wanted to notify that the next update of Vienna Ensemble Pro 5 will contain full support for the WaveShell VST.
Old 4th November 2012
  #6
Gear Head
 

I just installed the latest version of VSL Ensemble Pro 5, and was able to instantiate Waves 7 and 8 shell DLL under the 32 bit version of the Ensemble server only. BUT - even though the plugins now show up, I can't get them to work. It keeps saying that there is a channel association problem. I've tried assigning any and all possible combinations to the stereo effects channel, nothing works. Not for the compressors, not for the reverbs or anything else.

I've tried using Jbridge, but then the Ensemble says the architechture is not recognized. I tried using the shell2vst app, but then the applications don't show up under either of the 32/64 servers. I'm completely at a loss here and I need to offload a ton of processing from my main DAW off to the secondary computer.

Any insight would be appreciated. The Ensemble Pro and Waves still don't work together for me.
Old 4th November 2012
  #7
Lives for gear
 
cinealta's Avatar
 

This is why I am scared of VEP. I own Waves plugins. I can deal with latency but would want thousands of dollars of plugs to at least show up.
Old 4th November 2012
  #8
Gear interested
 

I can assure you that the Waves plugins are being used in VE Pro 5 by many users. Make sure you're running the latest version of VE Pro 5.
Old 5th November 2012
  #9
Lives for gear
 
DaveE's Avatar
The newest version should work. They fixed it a few months back.
Post Reply

Welcome to Gearslutz Pro Audio Forum!

Registration benefits include:
  • Ability to make and reply to posts
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get instant lifetime access to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20
  • List your eBay auctions for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.

 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
Beastie / Music Computers
48
mirrorboy / Music Computers
0
jamwerks / Product Alerts older than 2 months
17

Forum Jump
 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Search