The No.1 Website for Pro Audio
 Search This Thread  Search This Forum  Search Reviews  Search Gear Database  Search Gear for sale  Search Gearslutz Go Advanced
Logic 8 AU Plugin compatability list... Virtual Instrument Plugins
Old 14th September 2007
  #31
Lives for gear
 
guavadude's Avatar
when I open up my L7 autoload that uses RMX and Addictive Drums multiouts, they also work in L8.

When I start a new clean project in L8 or use a new software instrument the multiout versions are not available.

It's weird I know, but could be a workaround for now until they update the plugs.

I don't have BFD set up as a multi, but I would bet it would work like this as well. So tweak out your L7 autoloads and then use it as a template in L8.

These plugs are what I have that are supported with multi outs in L8:

Toontrack DFH and EZ Drummer
Sampletank 2
Mach Five 2
All NI instrument plugs
Old 14th September 2007
  #32
Gear Nut
 
Blatboy's Avatar
 

UAD-1

At first my UAD-1 (I'm PCI-X) didn't work.... but then I updated my UAD software (it's now at 4.7 I think?) and seems to be working fine...
Old 14th September 2007
  #33
Lives for gear
 
Daedalus77's Avatar
Waves Platinum all good here.

I've had L8 installed for about six hours now and I like what I see (and hear) so far.

I am bummed about BFD, though. I've got 1.5, XFL, and Deluxe. And I always use multi outs. (What's the fun of having BFD if you're only going to use it with stereo outs?) Hope that gets fixed. Quickly!
Old 14th September 2007
  #34
Gear Maniac
 
crazycarl's Avatar
 

Anyone know if Virus Control works well?
Old 14th September 2007
  #35
Lives for gear
 
pixelhead's Avatar
Waves API, Vintage, Native Pack and Musicians Bundles work fine.
Old 14th September 2007
  #36
Lives for gear
 

For BFD users ,

We have placed an older build of BFD up that appears to be working well for Logic 8 users.

We will place an proper 'fix' up in the near future but in the mean time this should get logic 8 users up and running in multiple output modes.

Cheers

Gareth

FXpansion Audio UK Ltd.
Old 14th September 2007
  #37
Gear Maniac
 

Quote:
Originally Posted by guavadude View Post
when I open up my L7 autoload that uses RMX and Addictive Drums multiouts, they also work in L8.

When I start a new clean project in L8 or use a new software instrument the multiout versions are not available.

It's weird I know, but could be a workaround for now until they update the plugs.

I don't have BFD set up as a multi, but I would bet it would work like this as well. So tweak out your L7 autoloads and then use it as a template in L8.

These plugs are what I have that are supported with multi outs in L8:

Toontrack DFH and EZ Drummer
Sampletank 2
Mach Five 2
All NI instrument plugs

Thanks for the workaround fro Addictive Drums. I'll report it to XLN support.
Old 14th September 2007
  #38
Lives for gear
 
tomdarude's Avatar
anyone checked

Altiverb 6
Chandler TG
Sonnox Bundle
Soundtoys native bundle

yet ??? I´m really curious...


thx tom
Old 14th September 2007
  #39
Gear Maniac
 

Chandler Tg and Sony Limiter work fine.
Old 14th September 2007
  #40
Lives for gear
 
Daedalus77's Avatar
Wondering on Soundtoys Native bundle, myself, as I was about to buy it when L8 came out.
Old 14th September 2007
  #41
Lives for gear
 
pixelhead's Avatar
Altiverb seems fine so far.
Old 14th September 2007
  #42
Gear Nut
 

Ok I took the plunge on my home system (G5 Dual, OSX 10.4.10, Pro Tools 7.1, HD2 Accel, - which is not recommended by Digi) and pretty much everything is working fine. I'm on HD2 Accel and TDM is working just as before. I've loaded some heavy sessions and everything is coming up. I've even managed to get Virtual Guitarist to work after some messing, BFD is fine on multi outs on this system, Spectrasonics are all fine, as are NI.

One thing which has been mentioned elsewhere - it feels sluggish on a G5 compared to version 7 but not unworkable

I'm actually amazed how well it's working but I may come accross a nasty surprise yet!!
Old 15th September 2007
  #43
Gear Maniac
 
sharky's Avatar
Quote:
Originally Posted by oscarproducer View Post
URS plugs work fine.
Yep. Here as well.
Old 15th September 2007
  #44
Lives for gear
 
pixelhead's Avatar
PSP Lexicon PSP42
PSP 608MD
PSP 84
PSP Nitro

Are all Fine
Old 15th September 2007
  #45
Lives for gear
 
Switchcraft's Avatar
 

Amplitube 2 is fine.
Old 16th September 2007
  #46
Gear Maniac
 

Quote:
Originally Posted by crazycarl View Post
Anyone know if Virus Control works well?
Virus Control does NOT work. At all. Access have been notified by myself and others, so hopnig for a fix soon.

The one dull moment of an otherwise great experience with Logic 8 - I love it.
Old 16th September 2007
  #47
Gear Maniac
 
headz's Avatar
 

Quote:
Originally Posted by Daedalus77 View Post
Wondering on Soundtoys Native bundle, myself, as I was about to buy it when L8 came out.

- latest soundtoys native, sonalksis MK2 /TBKs, UAD 4.7.0, chandler comp 1.1.5 and URS all work fine so far in L8,

just noticed SoundtrackPro has a problem with the chandler comps and hangs on validating them so they must be deactivated as soon as you want to use STP

Old 6th October 2007
  #48
Gear Addict
 

Quote:
Originally Posted by tomdarude View Post
anyone checked

Altiverb 6
Chandler TG
Sonnox Bundle
Soundtoys native bundle

yet ??? I´m really curious...


thx tom
Altiverb 6 + soundtoys native bundle both working fine on LP8 on PPC (haven't tested intel yet)
Old 8th October 2007
  #49
Lives for gear
 

Especially for PPC users, what about older plugs you were using with 7.2.3 like:

Battery 2
Altiverb 5
FM7
Vokator

?

Thanks
Old 8th October 2007
  #50
16942
Guest
Quote:
Originally Posted by xist View Post
Especially for PPC users, what about older plugs you were using with 7.2.3 like:

Battery 2
Altiverb 5
FM7
Vokator

?

Thanks
Battery 2 is fine but you will need to upgrade to Altiverb 6.
Old 16th March 2008
  #51
Here for the gear
 
callmera's Avatar
 

Cool Logic 8 Incompatible Plug-ins cont.

I am having issues getting Logic 8 to recognize Amplitube 1. The plug-in installs and comes up in Logic. When I select Amplitube 1 the audio will not play except in Stereo to Mono mode.
Old 17th March 2008
  #52
Lives for gear
 
cane creek's Avatar
 

Mac pro 8 core , logic 8.0.1 , leopard 10.5.2

Soundtoys native bundle
Overloud breverb
Gforce M-tron (UB update 23euros)
TC-powercore firewire

all working fine

also Chandler TG demo worked fine for me

cant Get fxpansion Guru to work and ive tried all the instructions on the fxpansion forum ?
Old 17th March 2008
  #53
Quote:
Originally Posted by cl516 View Post
i'll need sonalksis and sonnox plugs to work for sure...
Sonalksis comp seems to be ok.
Trackplug 5 ok.
PSP Master Comp
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
Beezoboy / Music Computers
9
Matthew Murray / Music Computers
155

Forum Jump
Forum Jump