The No.1 Website for Pro Audio
Troubleshooting Noise/Interference
Old 1 week ago
  #1
Here for the gear
 

Troubleshooting Noise/Interference

Hi!

I've noticed a weird noise when I'm recording bass direct into my interface.

I was wondering if anyone could offer opinions as to where this issue might be. It seems to be happening with both of my basses and both instrument cables. Could there be interference from something else? Or do you think the interface itself is the problem?

Signal path is literally BASS > CABLE > INTERFACE > USB CABLE > LAPTOP (Logic X). The interface is an old M Audio Mobile Pre II.

Here is an example.

https://soundcloud.com/clearyscorner...112719/s-3FIji

Thanks!
Old 2 days ago
  #2
Lives for gear
The noise I hear is only present when the bass notes are audible. It sounds like it is gated out when the bass note falls below a low level. Are you using any processing in logic, or are there any pedals or devices in the chain that you haven’t mentioned?
Are the basses active or passive? What input and connector are you using on the interface?
Topic:
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump