The No.1 Website for Pro Audio
 Search This Thread  Search This Forum  Search Reviews  Search Gear Database  Search Gear for sale  Search Gearslutz Go Advanced
UAD Console Problems Audio Interfaces
Old 20th December 2016
  #1
Here for the gear
 

UAD Console Problems

Hello all, I posted this on the UAD forum but didn't get much of a response.
This is the message I've been getting and I know it's an old subject
UAD Powered-Plig-Ins Info
One or more UAD plug-Ins Have been disabled
The Plug-in was unable to load.
Out of PGM/MEM resources and/or DSP load limit
was exceeded for a Console channel.
I've had this going on for a long time, wasn't able to focus much in the studio, but I'm restarting and need to fix this. I see demos on UAD Website and they load the same plugin's as I try to do with no problem, Normally I will have a Unison Channel Strip then a few plugs on the inserts, I know each plug is different as far as using resources, But this happens almost with 2nd or 3d insert. A few times I've tried to use the same plugs exactly on their demos and mine have failed.
I'm om Logic 10.2.4
Late 2013 Mac Pro
Yosemite 10.10.5
3.5 GHz 6-Core
Memory 16 GB
Apollo 8 Quad
UAD Satellite Octo
All thunderbolt

Besides memory I have plenty of fire power here, Maybe it's just Console, System or Logic settings.
Thanks for your help!!!
Vic
Old 22nd December 2016
  #2
Here for the gear
i know this sounds dumb..but did you try quitting the app, and unplugging the cable connection to ur iMac?? if that doesn't work, do it again, but this time restart ur Mac before you relaunch the Console app...

also, make sure ur Console app itself is up to date..should be 9.0.0 now...

Last edited by Mr609; 22nd December 2016 at 03:20 AM.. Reason: to fix shyt...
Old 22nd December 2016
  #3
What sample rate? What plugins?
A quad can load pretty much, but some plugs only allow a few instances, maybe less with higher sample rates.
The Octo will not provide DSP for plugins which are loaded in the UA Console.
Old 22nd December 2016
  #4
Gear Nut
 
Michel V's Avatar
 

I have had similar problems. I found out that the bx20 plugin is the problem. It had to do with loading the plugins. It depends on the Daw. Cubase loads the mixer from left to right. If the channel with Bx20 is placed far left the project loads without problems. If it is placed on the right side of the mixer it gave the out of memory notification ( although plenty is left). Try it in logic. It could be there is an other memory intensive plugin that is the culprit.
Old 23rd December 2016
  #5
Lives for gear
 
dougb415's Avatar
Quote:
Originally Posted by DAW PLUS View Post
The Octo will not provide DSP for plugins which are loaded in the UA Console.
I wasn't aware of that. So the Octo can only be used within the DAW?
Old 23rd December 2016
  #6
Correct.
Old 23rd December 2016
  #7
Lives for gear
 
Crazy4Jazz's Avatar
 

What H/W buffer size? Put it on the highest you can. The only reason to use a low buffer is if you are having latency problems with virtual instruments which should not be a problem with Thunderbolt and Apollo.
Topic:
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump