The No.1 Website for Pro Audio
Vintage Neve 1084 noise...
Old 2 weeks ago
  #1
Gear Maniac
Vintage Neve 1084 noise...

Hi,

I was in a recording session when one of my two vintage Neve preamps beginned to make some hiss, at about -60 db. I had to switch preamp to end the recording session. The signal sounds good (no distortion or frequency response change), it's only that there is a loud hiss in the background.

The level of the hiss is constant even if i raise the preamp gain. Even at full gain, the hiss remains the same. My preamps are mounted in a vintage king rack and each channel has a output volume.
When i lower the volume, the hiss fades with the volume. I could crank the preamp gain and lower the volume, but then, i'll have too much color or saturation from the preamp.

I hope there is something wrong only in the circuit of the rack?

What do you thing could cause this problem? A faulty capacitor? Something else?
I am scared to send it to repair...


The preamps were checked and put to spec by a neve specialist tech in US before i bought them 12 years ago. I dont remember his name, i'll have to check in my papers...

Any Neve Guru here that could point me the cause of the problem?


Thanks!
📝 Reply
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
🖨️ Show Printable Version
✉️ Email this Page
🔍 Search thread
♾️ Similar Threads
🎙️ View mentioned gear
Forum Jump
Forum Jump