The No.1 Website for Pro Audio
 Search This Thread  Search This Forum  Search Reviews  Search Gear Database  Search Gear for sale  Search Gearslutz Go Advanced
Very strange amp hum behavior
Old 9th September 2011
  #1
Lives for gear
 

Very strange amp hum behavior

The amp is a roland cube 30. I opened it up and it looks like a computer in there!

Problem is hum. There is some 60hz hum + very annoying high pitch hum/buzz when I plug my guitar cord in there (with no guitar) or with a guitar. Hum is out when I unplug everything.

When I plug the guitar chord only and I touch the metal casing of the guitar cord, I get amplified hum/buzz.


I have a show tomorrow... if anyone can help!
Old 9th September 2011
  #2
Lives for gear
 
Radardoug's Avatar
 

The problem is not your amp. It is your guitar or cables.
Old 9th September 2011
  #3
Lives for gear
 

I have tried guitars that work perfectly in other amps and I have used different cords that work great with other amps too.... What could be the problem?
Old 10th September 2011
  #4
Here for the gear
 

Probably a bad ground connection somewhere that's not as amplified through your other amps
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump