The No.1 Website for Pro Audio
 All  This Thread  Reviews  Gear Database  Gear for sale     Latest  Trending
Strange RFI problem w/ DI and Amp
Old 27th July 2005
  #1
Lives for gear
 
gsharp's Avatar
 

Strange RFI problem w/ DI and Amp

When I record gtr and bass thru a DI into a pre all good.

When I split the signal off the DI and hit an amp with it I gets tons of RFI in the DI'd track. You can actually hear commercials and music etc..

Any ideas out there? Some goofy impedance thing?

Old 27th July 2005
  #2
Lives for gear
 
zmix's Avatar
 

Possibly a ground loop. Try lifting the DI or the amp.
Old 27th July 2005
  #3


It could be the amp. Do you have another amp to try?



-tINY

Old 28th July 2005
  #4
Lives for gear
 
gsharp's Avatar
 

It's happened twice with 2 different amps. The fact that an amp is involved is the only commonality. No problem with just the di. hmmm....
Old 28th July 2005
  #5
Here for the gear
 
StDomingo's Avatar
 

How are you "splitting the signal off" the d.i. ?
Old 28th July 2005
  #6
Lives for gear
 
gsharp's Avatar
 

Using a Countryman DI which has a parallel out. Gtr goes in a 1/4" in and comes out an XLR into the mic pre and out a 1/4" into the amp.
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump