The No.1 Website for Pro Audio
 All  This Thread  Reviews  Gear Database  Gear for sale     Latest  Trending
Drip Opto7 build issue- Any ideas here?
Old 11th June 2019
  #1
Here for the gear
 

Drip Opto7 build issue- Any ideas here?

UPDATE: I fixed the problem. I realized I didn't ground the pads for the heater ground. I'll leave the post up in the event that it may help someone else on down the road.

Hi All,
I just finished building a Drip Electronics Opto7, and I thought there might be someone here who could offer me a helping hand. I can't find anybody else on the web who has even built one of these. Some older opto6/4's, but no 7's. Drip is really hit or miss with getting back on emails and they no longer have a forum unfortunately...

Today I fired it up for the first time. One channel's amplification stage is not getting power - no tubes are lighting up. The other channel is passing audio and sounds ok.

The PSU seems to be functioning correctly, as it's giving me the proper voltages where it should. I also tried swapping tubes with the other channels tubes and still no go. I'll attach a schematic as well as my current readings. If anyone could take a look at this and tell me what they think I did wrong, I would surely appreciate it! Also, please let me know if there is any more information I could give that could be helpful. Thanks in advance for any time you might be willing to spare.

Other observed issues that could be related:
- There is a low hum coming out of the good channel (even with gain rolled all the way off
- Niether sides vu meter LED is coming on. I'm getting 6.3 volts at the LED terminals.
- Even on the good channel, a few of the voltage readings are a fair bit off. I figure I'll deal with that in order of priority - try and get this channel to fire up and pass signal first.
Attached Thumbnails
Drip Opto7 build issue- Any ideas here?-screen-shot-2019-06-11-1.55.15-pm.jpg   Drip Opto7 build issue- Any ideas here?-img_3487.jpg   Drip Opto7 build issue- Any ideas here?-screen-shot-2019-06-11-1.52.10-pm.jpg   Drip Opto7 build issue- Any ideas here?-screen-shot-2019-06-11-3.53.58-pm.jpg  

Last edited by jclay85; 4 weeks ago at 03:15 AM.. Reason: fixed problem
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump