C7...VST Amp Rack error?
Old 10th December 2012
  #1
Lives for gear
 
Joe Porto's Avatar
 

Thread Starter
C7...VST Amp Rack error? (Solved)

I installed Cubase 7 on my Mac Pro 8-core. I am running 10.6.8 w/ PT10HD, so I created a fresh partition w/ 10.8.2. The install went fine, and I am able to record with a 32 sample buffer, where with Cubase 6, I had to set it to 64 or it would crackle. Good news!

So I was going to do a quick direct guitar demo using Amp Rack. It seems to work fine except the cabinet section. I can select cabinets, but they have no effect, and so mic positioning has no effect either. Pre/Pst effects work, as do amps, just not cabs and mics. Worked fine with 6. Is there something wrong, or did they add some cabinet bypass selector that I'm not seeing?

I am getting a warning "IR file cannot be found" when I instantiate the VST Amp Rack plugin. This is a fresh install, so it's not like I'm opening an existing preset with a custom IR. I'm thinking it's not finding the cabinet IR?

Thanks
Old 17th December 2012
  #2
Gear maniac
 

Quote:
Originally Posted by Joe Porto View Post
I installed Cubase 7 on my Mac Pro 8-core. I am running 10.6.8 w/ PT10HD, so I created a fresh partition w/ 10.8.2. The install went fine, and I am able to record with a 32 sample buffer, where with Cubase 6, I had to set it to 64 or it would crackle. Good news!

So I was going to do a quick direct guitar demo using Amp Rack. It seems to work fine except the cabinet section. I can select cabinets, but they have no effect, and so mic positioning has no effect either. Pre/Pst effects work, as do amps, just not cabs and mics. Worked fine with 6. Is there something wrong, or did they add some cabinet bypass selector that I'm not seeing?

I am getting a warning "IR file cannot be found" when I instantiate the VST Amp Rack plugin. This is a fresh install, so it's not like I'm opening an existing preset with a custom IR. I'm thinking it's not finding the cabinet IR?

Thanks
it's a known issue, you need to update your dongle software for starters. Depending on the upgrade path and OS involved, how to fix the install is different. It could be as simple as copying files from C6 temp area to the C7 temp area. I suggest you find the thread on the Steinberg site, as it gives several different fixes depending on OS and upgrade path.
Post Reply

Welcome to Gearslutz Pro Audio Forum!

Registration benefits include:
  • Ability to make and reply to posts
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get instant lifetime access to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20
  • List your eBay auctions for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
luctellier / Music Computers
20
sguali / Music Computers
16
Alexi / Music Computers
7
Neruk / Rap + Hip Hop engineering & production
1
Dopamine / Music Computers
0

Forum Jump
 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Search