The No.1 Website for Pro Audio
 Search This Thread  Search This Forum  Search Reviews  Search Gear Database  Search Gear for sale  Search Gearslutz Go Advanced
Weird issue with Pro Tools Buffer size
Old 4th September 2013
  #1
Gear Head
 
Shermann Prod's Avatar
 

Thread Starter
Weird issue with Pro Tools Buffer size

Hi, I´m using Pro Tools 10 with a Presonus Audiobox 44VSL.

The session I´m working on right now has a 256 buffer size. When I try to change the buffer size in the Audiobox control panel to 32, 64 o even 128 and I return to Pro Tools, the audio reproduces at a very low speed, so I cant work with a lower buffer that the initial. When I change it to 512, 1024 or 2048 this doesn´t happen.

How can I fix this?
Old 5th September 2013
  #2
Gear Head
 
Shermann Prod's Avatar
 

Thread Starter
I have checked if this happens in other DAWs and the answer is yes.
This also happens with Presonus Sudio One and Reaper.

Also I have use the Asio4ALL drivers and this doesn´t happen, but I obtain a lot of clicks and pops, so doesn´t works fine.

So maybe it is an interface problem, maybe the drivers?
Topic:
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump