The No.1 Website for Pro Audio
PT 18.1 ULT
Old 12th September 2020
  #1
PT 18.1 ULT

Over the last month I had to deal with AUX channel dying in my sessions.

Solution: create new aux, assign the plugins (drag em over) and replicate their routing. Use it until it dies again...repeat the process and maybe get a mix done.


Does anyone know this behaviour already?
Old 12th September 2020
  #2
Quote:
Originally Posted by D Becks View Post
Over the last month I had to deal with AUX channel dying in my sessions.

Solution: create new aux, assign the plugins (drag em over) and replicate their routing. Use it until it dies again...repeat the process and maybe get a mix done.


Does anyone know this behaviour already?
time to jump to 2020.9.1
Old 13th September 2020
  #3
Thanks for refeering me to the current version.

So...I use a 3000 us dollars software which doesnt function the way its advertised and u suggest to go after the 600 update plan? Am in shock this ís the first thing coming to your mind.
Really I m thinking two very very harsh words. ....A.Y.....
Old 13th September 2020
  #4
Gear Head
 

If it worked before and doesn’t anymore you should hunt down anything that changed in that time. If you didn’t update your PT then maybe it’s a plugin or software in your computer. Or maybe you changed a setting in PT that causes the issue
Old 13th September 2020
  #5
Lives for gear
 

Quote:
Originally Posted by D Becks View Post
Thanks for refeering me to the current version.

So...I use a 3000 us dollars software which doesnt function the way its advertised and u suggest to go after the 600 update plan? Am in shock this ís the first thing coming to your mind.
Really I m thinking two very very harsh words. ....A.Y.....
Well it's not the worst idea, even if it's not the cheapest. More of a last resort though.

Have you tried completely resetting preferences? On Mac there is a utility for this: http://petegates.com/pg-pt-prefs.html

Also on PC http://www.pro-tools-pc.us/category-s/1514.htm
Old 13th September 2020
  #6
Quote:
Originally Posted by D Becks View Post
Thanks for refeering me to the current version.

So...I use a 3000 us dollars software which doesnt function the way its advertised and u suggest to go after the 600 update plan? Am in shock this ís the first thing coming to your mind.
Really I m thinking two very very harsh words. ....A.Y.....
Who took the jam out of your doughnut? ..

no need to be so grumpy my friend..

I just updated my old ass system to 2020.9.1 ..I went from PT12 ..it only cost me 300 US to re-extend my plan another year ..my problem was it wouldn't let me import audio files .. thats it.. but It was getting annoying theses days because everyone wants to lay stuff down at home ..and then send it in

good luck

https://www.sweetwater.com/store/det...e-expired-plan
Old 14th September 2020
  #7
Not too grumpy here.

As I understand it isnt for longer expired update plans. A renewel if it has just expired. Kinda suprised on that news...


@ Teej
Yeah just deleted prefs two weeks ago.

Think for my rap demos which are mostly a handful of tracks I ll go logic x or give a copy of cubase 10 le a shot.

Just didnt see much innovation since the PT 12 days. Those additions right before ultimate were plenty.
Old 15th September 2020
  #8
Lives for gear
 

Quote:
Originally Posted by D Becks View Post
As I understand it isnt for longer expired update plans. A renewel if it has just expired. Kinda suprised on that news...
Yes this is absolute BS from Avid.

Quote:
Originally Posted by D Becks View Post
Think for my rap demos which are mostly a handful of tracks I ll go logic x or give a copy of cubase 10 le a shot.

Just didnt see much innovation since the PT 12 days. Those additions right before ultimate were plenty.
I'm mixing full time and tried Logic earnestly for a year after Avid went super consumer-unfriendly but ended up doubling down into the Avid ecosystem...S1/iPad/PT Control is really awesome. I don't blame anyone for jumping ship though, with Avid it's questionable decision after questionable decision...
Old 15th September 2020
  #9
Have you called Avid? did you change anything since you installed the software ? .. in my case I updated the OS.. if you did nothing, maybe the computer is failing? it does sound frustrating, I'd be pissed .. did you re-download and reinstall the software ? maybe the original download was corrupt?

Quote:
create new aux, assign the plugins (drag em over) and replicate their routing. Use it until it dies again...repeat the process and maybe get a mix done
📝 Reply

Similar Threads

Thread / Thread Starter Replies / Views Last Post
replies: 4589 views: 581042
Avatar for stixstudios
stixstudios 20th May 2020
replies: 295 views: 56999
Avatar for anguswoodhead
anguswoodhead 26th March 2013
replies: 1296 views: 153976
Avatar for heraldo_jones
heraldo_jones 1st February 2016
replies: 104 views: 9398
Avatar for audioloud
audioloud 2 days ago
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
🖨️ Show Printable Version
✉️ Email this Page
🔍 Search thread
🎙️ View mentioned gear
Forum Jump
Forum Jump