The No.1 Website for Pro Audio
Pro Tools 2019 Lag?
Old 21st December 2019
  #1
Gear Head
 

Pro Tools 2019 Lag?

So I realize when switching between different views (Waveform/Vol/Pans/Sends) using Command + Alt + L/R Arrow or even just clicking on the box that it is not smooth between switching between the options.

I've tried it with having 5 plugins on Inserts A-E on only ONE track and the switching is fine. When duplicating 20 tracks with the same plugins and settings that's when it starts to slow down.

I've been on PT since 8 and remember how nicely this would toggle. This started happening in Pro Tools 2018. Now it takes almost a second to do it and just feels weird.

I thought at first it was my outdated Waves plugins but didn't use any in this test session, problem still persists.

I've tried the H/W Buffer Size to 1024 Samples. Nothing.

I've attached 2 images for you to see. Is there something I'm doing wrong?

Any recommended fixes?

Thank you!



Old 22nd December 2019
  #2
Gear Head
 

any ideas, thanks?
Old 28th December 2019
  #3
Lives for gear
 
T_R_S's Avatar
What kind of CPU? Video Card?
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump