The No.1 Website for Pro Audio
Serious latency logic -> 2-bus+ -> Logic
Old 3 weeks ago
  #1
Here for the gear
 
DMFR's Avatar
 

Serious latency logic -> 2-bus+ -> Logic

Hi!
I've got a new set-up using this chain:
Logic
Apollo x16
Dangerous 2-bus+
Back thru Apollo x16
Logic

I'm having serious latency (about 1000 ms!) when i'm listening thru "stereo out" in Logic.
If i'm listening direct on incoming signal in x16 (thru UA Console), there's hardly no latency.
My problem is that i'd like to have plugins on my master bus, and if i'm monitoring on the direct incoming signal in x16, it seems that i can't have master bus plugins. As far as i understand, this signal is pre Logic, no?!
Is this serious latency a result from not powerful enough iMac, since my template includes a pretty good amount of plugins? (Fab Duponts template in Puremix). My iMac is pretty powerful (4,2 GHz i7 w 32Gb RAM), but it's of course not not an iMac pro-version...
Thanks for help..!
Old 3 weeks ago
  #2
Gear Addict
 

Did you ‘ping’ the I/o plugin to get the delay offset?
Old 3 weeks ago
  #3
Here for the gear
 
DMFR's Avatar
 

Hi,

Thanks for the reply!
Not sure how to ping this, since it's going thru the system to the Stereo out...
Topic:
Post Reply

Welcome to the Gearslutz Pro Audio Community!

Registration benefits include:
  • The ability to reply to and create new discussions
  • Access to members-only giveaways & competitions
  • Interact with VIP industry experts in our guest Q&As
  • Access to members-only sub forum discussions
  • Access to members-only Chat Room
  • Get INSTANT ACCESS to the world's best private pro audio Classifieds for only USD $20/year
  • Promote your eBay auctions and Reverb.com listings for free
  • Remove this message!
You need an account to post a reply. Create a username and password below and an account will be created and your post entered.


 
 
Slide to join now Processing…
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Forum Jump
Forum Jump