Login / Register
 
The OFFICIAL Native Instruments Maschine Thread
New Reply
Subscribe
#31
12th October 2012
Old 12th October 2012
  #31
Lives for gear
 
A Fak's Avatar
 
Joined: Oct 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 682

A Fak is offline
Just got my MK2 in the mail yesterday! I was only able to get a hour or so on it but I'm liking it. The new pads feel nice.

quick question I registered the software (Maschine&Komplete) and hardware but I never got an email for Massive or the $30 voucher. Is there something else's i'm suppose to do?
#32
13th October 2012
Old 13th October 2012
  #32
Gear maniac
 
Infinite Ways's Avatar
 
Joined: Jul 2012
Location: Seattle WA
Posts: 161

Infinite Ways is offline
I was wondering what you guys think of the maschine fx in particular the reverb I seem to use the reverb as my go to but I'm just wondering maybe theres better options...
__________________
Third ever beat tape titled no sight required take a listen hit me up with comment if you like it

https://soundcloud.com/monkeynerd222/no-sight-required-beat_tape
#33
14th October 2012
Old 14th October 2012
  #33
Banned
 
Joined: May 2010
Posts: 42

natsdc is offline
Anyone find the maschine sequencer hard to use. For some reason I hate making a song in it. LOL.... I got the 1.8 update for free and my edu licenese. I bought a new maschine mk II to get the new controller. It's nice but I cant stand sequencing in it. Also, I was thinking of selling the mk ii and a new maschine license and then just buying the mk 1 controller. So pretty much I have the edu license and a new license (with the new mk2 controller). I'm thinking of just using FL Studio. Thanks
Quote
1
#34
14th October 2012
Old 14th October 2012
  #34
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Quote:
Originally Posted by natsdc View Post
Anyone find the maschine sequencer hard to use. For some reason I hate making a song in it. LOL.... I got the 1.8 update for free and my edu licenese. I bought a new maschine mk II to get the new controller. It's nice but I cant stand sequencing in it. Also, I was thinking of selling the mk ii and a new maschine license and then just buying the mk 1 controller. So pretty much I have the edu license and a new license (with the new mk2 controller). I'm thinking of just using FL Studio. Thanks
i feel the same way . i tried hooking it up to my mpc 3000 . and using the mpc sequencer . i got it to work . .but i could only use one bank . if i switch to lets say bank b it would trigger that sequence .. you get what im saying ? i cant do any program changes
#35
14th October 2012
Old 14th October 2012
  #35
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Using mpc 3000 with maschine .has any one tried this ?
#36
15th October 2012
Old 15th October 2012
  #36
Gear interested
 
Joined: Jul 2012
Posts: 20

bluelava is offline
Quote:
Originally Posted by P Floyd da King View Post
Does anyone experience random pitch-bending or drops in sample speed?
I actually do, and I also can't see to replicate what may have caused such behavior either. It seems quite random, but gets corrected if I simply restart the Maschine software, or restart my computer. So that makes me wonder if it may be some sort of software issue, and not a default in my hardware. Anyone else out there who experiences the same sort of random behavior?!
#37
15th October 2012
Old 15th October 2012
  #37
Gear addict
 
Joined: Jun 2011
Posts: 303

Gear Geek is offline
Have not noticed this. Do you have a midi keyboard attached? Sounds like a midi controller sending random pitch bender or mod messages.
#38
15th October 2012
Old 15th October 2012
  #38
Gear interested
 
Joined: Jul 2012
Posts: 20

bluelava is offline
Quote:
Originally Posted by Gear Geek View Post
Have not noticed this. Do you have a midi keyboard attached? Sounds like a midi controller sending random pitch bender or mod messages.

I actually do have my Novation Remote SL Compact attached as a MIDI controller for playing back VST instruments as well as stock Maschine sounds. But its attached via USB, not via the MIDI interface at the back of the Maschine Controller. I have never really had the Remote SL Compact disconnected from my rig to determine if indeed it may be the keyboard controller sending unwanted pitch and mod messages. But that does make some sense though.
#39
15th October 2012
Old 15th October 2012
  #39
Lives for gear
 
Logical Mind's Avatar
 
Joined: Mar 2011
Posts: 612

Logical Mind is offline
Quote:
Originally Posted by Gear Geek View Post
Have not noticed this. Do you have a midi keyboard attached? Sounds like a midi controller sending random pitch bender or mod messages.
Man I have the most annoying thing happen with my midi controllers when maschine is open. Alot of times I will have maschine open, and also will have Reason and mpk49 open/on, and Serato and my ns6 open on. Now- if I touch any key on the mpk49 or if I even touch the platters on the ns6, it automatically plays the 1st chop or sample that loaded on the 1st pad in maschine VERY slowly, pitched down, and seemingly never ending. Anybody else had something like this? It sounds like death and is annoying af.
#40
16th October 2012
Old 16th October 2012
  #40
Gear nut
 
Joined: Apr 2011
Posts: 121

sfernald is offline
Man, I owned the old f1/f2 maschine, and the new one is like night and day to me. The pads are so buttery smooth and sensitive. They are just crying for me to make songs. I got the white one and she is gorgeous. Everything just screams quality. I love the buttons now and that big encoder. The screen is more readable. with 1.8 the software is coming around too. I have Komplete 8 and I love the way everything integrates with the maschine software.

Baby, I think I'm in love.
#41
17th October 2012
Old 17th October 2012
  #41
Gear Head
 
Joined: Mar 2012
Posts: 67

DillaSirens is offline
Can you replace the standard Maschine knobs with any regular knobs, like guitar knobs or ones you would find on amps?

I'm just wondering because all of the ones designated online as custom maschine knobs are expensive and I would prefer smooth, black over-sized knobs.

Edit: by the way, this is for Maschine MKII in case that makes a difference.
#42
18th October 2012
Old 18th October 2012
  #42
Lives for gear
 
godphaser's Avatar
 
Joined: Apr 2009
Posts: 1,085

godphaser is offline
Yes you can.
#43
19th October 2012
Old 19th October 2012
  #43
Gear Head
 
Joined: Mar 2012
Posts: 67

DillaSirens is offline
Can anyone run me through how you would set up Maschine to sample a Numark ttusb turntable?
#44
20th October 2012
Old 20th October 2012
  #44
Gear nut
 
Joined: Jun 2009
Posts: 136

Mannas is offline
Anyone who has the MK1 decided it's worth it to buy the MK2? Some features seem pretty cool but just not convinced yet it's worth paying that much.
#45
21st October 2012
Old 21st October 2012
  #45
Lives for gear
 
Goa-Dubs's Avatar
 
Joined: May 2010
Posts: 2,776

Goa-Dubs is online now
Id go for the mk11 as i dont like the orange colour pads/lights.
#46
22nd October 2012
Old 22nd October 2012
  #46
Gear maniac
 
Infinite Ways's Avatar
 
Joined: Jul 2012
Location: Seattle WA
Posts: 161

Infinite Ways is offline
is the mk2 worth the upgrade?? you get nicer pads better lcd and nicer click wheel is it really that much better?

So if anyone from the mk1 upgraded i would love to hear your thoughts.
#47
24th October 2012
Old 24th October 2012
  #47
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
so what do you think is gona be new after the 1.8 update . what will be in 1.9 ??
#48
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #48
Lives for gear
 
s12512's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: MD
Posts: 818

Send a message via AIM to s12512
s12512 is offline
Quote:
Originally Posted by MONSTA_ONE View Post
so what do you think is gona be new after the 1.8 update . what will be in 1.9 ??
hopefully multicore support. and a way to use more than just 16 pads in a group (banks?).
__________________
GET OFF THE LORDS BUS IF U AINT GOT CORRECT CHANGE!


http://www.Twitter.com/kevin3001
#49
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #49
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Quote:
Originally Posted by s12512 View Post
hopefully multicore support. and a way to use more than just 16 pads in a group (banks?).
yes im just learning this maschine . i thought it was me . that would be nyce to have 88 pads to a group . and the next maschine should be a keyboard version . or drum maschine .. also save the slices with groups ..
#50
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #50
Lives for gear
 
s12512's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: MD
Posts: 818

Send a message via AIM to s12512
s12512 is offline
you can do the drum mapping thing but the only wack thing about it is that you can only use the pads for the 1st 16 sounds. then you have to use your keyboard for the rest. don't care for that. unless im missing something!
#51
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #51
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Quote:
Originally Posted by s12512 View Post
you can do the drum mapping thing but the only wack thing about it is that you can only use the pads for the 1st 16 sounds. then you have to use your keyboard for the rest. don't care for that. unless im missing something!
ok im in the same boat . thats what i do .. i dont like that .. im gona see whats up 2maro and see if we are doing something wrong .. i hope so . cuzz this is what im stuck on ..
#52
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #52
Lives for gear
 
s12512's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: MD
Posts: 818

Send a message via AIM to s12512
s12512 is offline
hopefully we are doing something wrong and theres a way to make it work. that would be great. i just started on maschine myself about a few weeks ago. its not bad.
#53
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #53
Lives for gear
 
s12512's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: MD
Posts: 818

Send a message via AIM to s12512
s12512 is offline
Question: can you use a different midi interface with maschine? wanted to hook up another piece. also does the maschine hardware midi ports work seperate from the virtual midi ports?
#54
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #54
Lives for gear
 
s12512's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: MD
Posts: 818

Send a message via AIM to s12512
s12512 is offline
Quote:
Originally Posted by MONSTA_ONE View Post
ok im in the same boat . thats what i do .. i dont like that .. im gona see whats up 2maro and see if we are doing something wrong .. i hope so . cuzz this is what im stuck on ..
Just figured it out. after you do drum mapping you have to lock the controller in pad mode. then use the buttons above the right screen to change the key range to play all the other sounds with the pads. YES!!
#55
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #55
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Quote:
Originally Posted by s12512 View Post
Just figured it out. after you do drum mapping you have to lock the controller in pad mode. then use the buttons above the right screen to change the key range to play all the other sounds with the pads. YES!!
nyce
#56
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #56
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Quote:
Originally Posted by s12512 View Post
Just figured it out. after you do drum mapping you have to lock the controller in pad mode. then use the buttons above the right screen to change the key range to play all the other sounds with the pads. YES!!
im lost . how do you lock the pads . and how many samples will one bank take . 88 ?
#57
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #57
Lives for gear
 
s12512's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: MD
Posts: 818

Send a message via AIM to s12512
s12512 is offline
press pade mode twice. looks like itll do 88
#58
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #58
Lives for gear
 
s12512's Avatar
 
Joined: Aug 2008
Location: MD
Posts: 818

Send a message via AIM to s12512
s12512 is offline
#59
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #59
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Quote:
Originally Posted by s12512 View Post
press pade mode twice. looks like itll do 88
ok thx i gota get the hang of it ..
#60
25th October 2012
Old 25th October 2012
  #60
I EAT VINYL FOR DINNER
 
MONSTA_ONE's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 622

MONSTA_ONE is offline
Quote:
Originally Posted by s12512 View Post
and make sure its in keyboard mode

Maschine: Pad Mode and Synthesizers - YouTube!
thats cool i didnt even know you could lock the pads . and use lock mode for other things . but back to what we was talking about. how can you put a different sample on each of the . pads . 1-88
New Reply Submit Thread to Facebook Facebook  Submit Thread to Twitter Twitter  Submit Thread to LinkedIn LinkedIn  Submit Thread to Google+ Google+ 
 
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
mahasandi / So much gear, so little time!
7
RockNote / Remote Possibilities in Acoustic Music & Location Recording
3
Andraes / Remote Possibilities in Acoustic Music & Location Recording
11
Pronecobra / Music Computers
36
Christof / So much gear, so little time!
0

Forum Jump

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.