Login / Register
 
Kramer tape try 2
New Reply
Subscribe
George Necola
Thread Starter
#1
21st June 2012
Old 21st June 2012
  #1
x86 Moderator
 
George Necola's Avatar
 
Joined: Mar 2005
Location: Winterthur, Switzerland
Posts: 8,654
My Recordings/Credits

Thread Starter
Send a message via Skype™ to George Necola
George Necola is offline
Kramer tape try 2

hi guys,

the first thread was a mess.

here is try 2 to make it beter hopefully.

cheers
George
__________________
Quote:
"recording engineers don't die, they are dragged into the grave by the shear weight of their balls."
Malcolm Chisholm
---------------------------------------------
www.georgenecola.com produce & mix itm/gear & fun

blog.georgenecola.com reviews & gear
#2
21st June 2012
Old 21st June 2012
  #2
Lives for gear
 
djanthonyw's Avatar
 
Joined: Dec 2009
Location: Boston
Posts: 4,448

djanthonyw is offline
Quote:
Originally Posted by rksguit View Post
I just bought TT & T
What is TT & T?
#3
21st June 2012
Old 21st June 2012
  #3
Lives for gear
 
Jolly Jimmy's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Posts: 671

Jolly Jimmy is offline
#4
22nd June 2012
Old 22nd June 2012
  #4
Lives for gear
 
rksguit's Avatar
 
Joined: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 2,179
My Recordings/Credits

rksguit is offline
ALLROIGHT!!! I fixed it,the deal was,after endless,other attempts,I then went back into "regedit"and found,a listing called "Excluded Plugins",one of them being.....you guessed it Kramer Tape Stereo!!

So I went and deleted it,opened X1,scanned,opened a project,and now had the 4 listings that show up for ALL Waves plugs in Sonar X1d[new deal-to show which are REALLY 32 bit]-Stereo/Mono with a"(0)"next to tthose 2-meaning 32 bit,and Stereo/Mono,with nothing next to it-meaning 64 bit.

This is weird,as I NEVER excluded this plugin,and also did NOT,when I demoed it,and also it DID NOT show as "excluded",in X1's Plugin Manager GUI,in the program,so if Yishai K from Waves hadn't got me to look in the registry,I never would have gone back[even though his idea didn't work,it got me thinking]and found the trouble.

It turns out,that Waves,have to have somebody in the office to send serial numbers,which is why it took 5 hours to get mine,whereas cakewalk's operation is all automated-I'm guessing?

Anyway,all cool,and yes the slap/delay on the Kramer Tape is certainly worth the entrance fee,for sure.

RK http://soundcloud.com/rks26
George Necola
Thread Starter
#5
23rd June 2012
Old 23rd June 2012
  #5
x86 Moderator
 
George Necola's Avatar
 
Joined: Mar 2005
Location: Winterthur, Switzerland
Posts: 8,654
My Recordings/Credits

Thread Starter
Send a message via Skype™ to George Necola
George Necola is offline
I don't install Waves stuff on my PC because in the past wave shell always interferred with the rest of my plugs.

So whats the deal? I tested the UAD and it doesnt sound like tape.

The samples from the Kramer sounded close for a plugin. It doesnt do much and collapses easily if you overdo it.

Opinions?

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk
#6
23rd June 2012
Old 23rd June 2012
  #6
Lives for gear
 
norbury brook's Avatar
 
Joined: Jan 2009
Location: London
Posts: 1,766

norbury brook is offline
no problems with V9 x64 on my machine (windows 7 x64/cubase 6.5 x64)with any of my waves plugins.

MPX betting used here quite a lot along with CLA 1176/LA2A and JJP bundle.



MC
#7
23rd June 2012
Old 23rd June 2012
  #7
Lives for gear
 
DAW PLUS's Avatar
 
Joined: Apr 2010
Location: Germany, Worldwide
Posts: 3,070
My Recordings/Credits

Send a message via Skype™ to DAW PLUS
DAW PLUS is offline
Quote:
Originally Posted by George Necola View Post
I don't install Waves stuff on my PC because in the past wave shell always interferred with the rest of my plugs.

So whats the deal? I tested the UAD and it doesnt sound like tape.

The samples from the Kramer sounded close for a plugin. It doesnt do much and collapses easily if you overdo it.

Opinions?

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk
Waves works fine on our test sytems, and on my private system. No issues.

I share your opinion on Waves Tape.
__________________
Leon
XI-MACHINES workstations
SSL & VSL certified. Pro Tools for Windows qualified systems.
#8
23rd June 2012
Old 23rd June 2012
  #8
Gear maniac
 
illsoulprod's Avatar
 
Joined: Oct 2009
Location: Leonardtown, MD
Posts: 271

Send a message via AIM to illsoulprod Send a message via Yahoo to illsoulprod
illsoulprod is offline
I'm currently using it on all my projects using the big and open mastering setting and then switching the over bias and the tape to 15ips. Sounds fine even thoug it's a cpu hog but does what I need it to none the less.
#9
23rd June 2012
Old 23rd June 2012
  #9
Lives for gear
 
Joined: Sep 2011
Posts: 627

FoxMulderFBI is online now
At small amounts, it's great, just don't overdo it.
#10
24th June 2012
Old 24th June 2012
  #10
Lives for food
 
Joined: Jul 2004
Location: Los Angeles
Posts: 2,145

thenoodle is offline
The great thing is that it's only 2012. I think my tape machines should last for another ten years or so. Tape plugs will no doubt get better by 2022.
__________________
"make multitrack sound for long long time"
"I don't understand this shootout. May I borrow your ear canals so that we're on the same page?"
Quote
1
#11
24th June 2012
Old 24th June 2012
  #11
Lives for gear
 
rksguit's Avatar
 
Joined: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 2,179
My Recordings/Credits

rksguit is offline
I agree with George that Kramer Tape doesn't do a hell of a lot,but what it does do, it does sound nice,and the delay is very cool,it's mellow enough to use on the master[carefully],others such as Softubes Saturation Knob is completely the opposite,in that it's just a dial,and can be super over the top,but also has a cool "leave-High/Mid/Low" switch.

After getting the Waves sorted,the only thing Iv'e noticed,is in X1,if you Control+click to add another,the GUI of the copies,start acting up,and sometimes a copy,will even have all its GUI disappear completely,and this happened with other Waves plugs,so I instantiate normaly for every one.

There's been no other weirdness,apart from that though,Waves stuff does install a lot of data,in places you wouldn't expect,and leaves it there,even after un-installing.


http://soundcloud.com/rks26
#12
24th June 2012
Old 24th June 2012
  #12
Lives for gear
 
rksguit's Avatar
 
Joined: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 2,179
My Recordings/Credits

rksguit is offline
Actually,I'm going to change my opinion,I'm trying to make a master[within X1-import finished mix,as a new project] my first ever semi serious attempt of a tune with my own lead vocals,and with Kramer Tape[no other plugins or EQ] set to Mastering "Clean and Open",it adds quite a bit of top end[in a subtle kind of way],so again it depends I guess?

http://soundcloud.com/rks26
#13
29th June 2012
Old 29th June 2012
  #13
Lives for gear
 
rksguit's Avatar
 
Joined: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 2,179
My Recordings/Credits

rksguit is offline
Does anyone have phase sounding issues,if using K Tape,on tracks AND busses,at the same time?,cause I do,but if I turn one off[on either] it goes away?[as you'd expect],but I don't have this issue with any other plugs ever!

Sonar X1d Producer 64bit.

RK

http://soundcloud.com/rks26
George Necola
Thread Starter
#14
29th June 2012
Old 29th June 2012
  #14
x86 Moderator
 
George Necola's Avatar
 
Joined: Mar 2005
Location: Winterthur, Switzerland
Posts: 8,654
My Recordings/Credits

Thread Starter
Send a message via Skype™ to George Necola
George Necola is offline
I am not on Sonar but I remember people reporting phase issues while monitoring in Sonar and using plugins.

cheers
George
#15
1st July 2012
Old 1st July 2012
  #15
Lives for gear
 
rksguit's Avatar
 
Joined: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 2,179
My Recordings/Credits

rksguit is offline
Yes,occasionally X1 will have a phasing issue with other busses,that will return to normal,or fix itself,with a "save" and re-load the same project,however,my desktop NEVER does this only my i7 Dell xps laptop.

As far as Kramer tape though,it does have a very distinct phasing issue if,putting the plugin on BOTH the tracks,and master/other Busses,at the same time,and the above Sonar re-open,does nothing to solve it,very weird,especially when Free-donation plugs like Limiter6,do not ever exhibit,this kind of behaviour.

Cheers
RK http://soundcloud.com/rks26
New Reply Submit Thread to Facebook Facebook  Submit Thread to Twitter Twitter  Submit Thread to LinkedIn LinkedIn  Submit Thread to Google+ Google+ 
 
Topic:
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
soupking / So much gear, so little time!
19
the russian / Geekslutz forum
8
Iain Hutch / High end
20
Matthew Murray / So much gear, so little time!
20

Forum Jump

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.