Login / Register
 
Issues with Motu 828 mk1 drivers
New Reply
Subscribe
Vile6
Thread Starter
#1
5th December 2011
Old 5th December 2011
  #1
Gear interested
 
Joined: Dec 2011
Posts: 2

Thread Starter
Vile6 is offline
Issues with Motu 828 mk1 drivers

Long story short: My sound card crapped out on me and now I have this Motu 828 Mk1 on loan from a friend.

As far as my research goes, the drivers for the mk1 are not available on the motu site anymore. I've also read about people having major issues with the most current drivers (v1.5.1) for the mk1, and available on the same site was an earlier upgrade for the drivers (v1.4.9).

This still didn't solve my problems as my macbook pro did not recognize the motu, and I wondered if any Motu 828 users have had similar issues. Please help!


Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro5,4
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 8 GB 1067 MHz DDR3
Bus Speed: 1.07 GHz
#2
5th December 2011
Old 5th December 2011
  #2
Lives for gear
 
Joined: Oct 2007
Location: Kirkland, WA
Posts: 1,601

gdoubleyou is offline
The drivers are the same for ALL MOTU firewire devices.

They have been rock solid for me.

Check your cable or try another firewire device.
__________________
G-Dub
Studio G-fx
http://www.studiog-fx.com

15 inch 2 GHZ Quad i7 MBP, OSX 10.8.4, Apollo Duo

Vile6
Thread Starter
#3
6th December 2011
Old 6th December 2011
  #3
Gear interested
 
Joined: Dec 2011
Posts: 2

Thread Starter
Vile6 is offline
I've been able to get another firewire device to work with the same cable. Everything should be in order. I'm going to take a look at a pdf of the manual, otherwise everything looks in order.

oh and I'm running osx10.6.8 if that makes any significant difference
#4
6th December 2011
Old 6th December 2011
  #4
Gear addict
 
Joined: Jul 2004
Location: UK
Posts: 490

Hint is online now
I have an 828mk1 running fine with a Mac Pro in 10.6.8 using drivers from August's general MOTU_Audio_Installer-Mac-110806.zip / Firewire drivers.

Does the mk1 have a hardware reset procedure? I can't remember. Might be worth investigating.
__________________
theycallmehint
#5
29th May 2012
Old 29th May 2012
  #5
Gear interested
 
Joined: Mar 2011
Posts: 6

sandy_walton is offline
I'm Having the same issue

hi I'm having the same issues with my imac i5 2011 model, it does not detect the hardware. Did you by chance solve the problem?
New Reply Submit Thread to Facebook Facebook  Submit Thread to Twitter Twitter  Submit Thread to LinkedIn LinkedIn  Submit Thread to Google+ Google+ 
 
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
simonv / So much gear, so little time!
98
simonv / Low End Theory
6
simonv / So much gear, so little time!
2

Forum Jump

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.