Apogee Duet Akg c414 xls
rylan131
Thread Starter
#1
9th February 2011
Old 9th February 2011
  #1
Gear interested
 

Thread Starter
Apogee Duet Akg c414 xls

Hi to all, this is my first post here.
I'm an acoustic guitar player, country blues with vocals.

I bought an Apogee Duet to connect to a 2006 MacBook Pro with 3 giga Ram.
I have this mic: Shure Sm 58, Oktava Mk 419 and a brand new Akg c 414 xls.
Proel cable.

I have a dedicated room in wich I' m building an homestudio.

I have a stra ge problem: the Akg doesn't work on xlr mic input 1 of the breakout cable, better I can hear something only if the rec volume is really high a there is a lot of noise too, something like white noise.
If I connect the mic to the xlr mic input 2 of the breakout cable it works fine.

The others two mic works fine on both xlr mic input.

I tried to connect the Akg directly to the breakout cable but nothing change.

I can't understand if it is a mic problem, or duet or breackout.
I purchased the Apogee one week ago so I need to know where is the problem or, at last, if eomeone else had the same.
Regards.

Last edited by rylan131; 9th February 2011 at 09:29 PM.. Reason: I wrote to Apogee but at the moment I didn't got any answer.
#2
9th February 2011
Old 9th February 2011
  #2
Lives for gear
 
rhizomeman's Avatar
I have a duet and akg c414 xls as well. I was having that exact problem with my akg and had to have the capsule replaced - but my problem was on every connection I tried. Maybe something to do with the phantom power on mic 1?? I would say if your akg works fine on mic2, it's a problem with the duet and you should call apogee. Good luck.
rylan131
Thread Starter
#3
9th February 2011
Old 9th February 2011
  #3
Gear interested
 

Thread Starter
That I was thinking but when I tried the Oktava and the Shure they works.

Anyway Iwrote yesterday to Apogee but haven' t got any answer yet.


To the truth the Oktava is to loud, a lot, than tha Akg...
#4
9th February 2011
Old 9th February 2011
  #4
Lives for gear
 
rhizomeman's Avatar
Oh, I see what you're saying. Ok, I would then try the akg with some of your other mics through a different interface if that's possible. That way you can be sure if it is, or is not, the duet.
rylan131
Thread Starter
#5
11th February 2011
Old 11th February 2011
  #5
Gear interested
 

Thread Starter
...now also mic input 2 doesn't work anymore and worst with a new Audio Technica AE 5100 too.

At this point I think that is the Apogee duet interface.
Both 1 & 2 Inst In works fine, at last with my Stratocaster.
#6
11th February 2011
Old 11th February 2011
  #6
Lives for gear
 
rhizomeman's Avatar
Sorry to hear that. Oh well, it could be as easy as having Apogee send you a new breakout cable.
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
John_McEnroe / High end
90
mattsykes / So much gear, so little time!
9
DAOS / High end
1
Chris Lago / Low End Theory
28
VINKRILLZZ / Gearslutz Secondhand Gear Classifieds
1

Forum Jump
 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.