Login / Register
 
Pc as soft synth
New Reply
Subscribe
mauroiul
Thread Starter
#1
20th June 2007
Old 20th June 2007
  #1
Gear Head
 
Joined: Jan 2007
Location: Bangkok
Posts: 34

Thread Starter
mauroiul is offline
Pc as soft synth

Hello everybody,

I just bought a new system with a mac pro, rosetta 800, and also a pc with a cheap audio card, sending audio through optical adat to the mac in order to use it as soft synth. My daw is logic pro

The way I meant it to use it, was to record the midi on the mac and send it to the Pc. When it came to use it I discovered a singular problem.
All the tracks there are sent to the pc are played by the soft synth selected, regardless of the midi channel assigned at the output/input. For instance, if I recorded one midi track for the bass (midi ch1) and one for a guitar (midi ch2), on the bass soft synth I will be hearing both the bass and guitar, even if it is set to receive on channel 1 only. So the result is that right now I'm able to open only one synth on my pc.

I really cannot undertand why this happens and if there any possibilities to have it worked the way I wanted.

The other option (I would rather the first one) would be to sync them, but it seems as it roughly works if as slave is set the mac and it doesn't at all if the slave is the Pc (not really the best solution!).

Does anyone can help me or I should sell the pc???????
#2
20th June 2007
Old 20th June 2007
  #2
3 + infractions, forum membership suspended.
 
Joined: May 2005
Location: Hollywood, FL
Posts: 1,624

Send a message via AIM to Killah_Trakz Send a message via MSN to Killah_Trakz Send a message via Skype™ to Killah_Trakz
Killah_Trakz is offline
state ya specs and ill help from their.
mauroiul
Thread Starter
#3
20th June 2007
Old 20th June 2007
  #3
Gear Head
 
Joined: Jan 2007
Location: Bangkok
Posts: 34

Thread Starter
mauroiul is offline
Quote:
Originally Posted by Killah_Trakz View Post
state ya specs and ill help from their.
What do you exactly need to know?
#4
20th June 2007
Old 20th June 2007
  #4
Lives for gear
 
catfish11's Avatar
 
Joined: Aug 2002
Location: maui, hi. USA
Posts: 668

catfish11 is offline
what is your soundcard, pc and mac?

what is your vsti host on pc?

are you using a host on the pc?

what audio app are you running on the mac?

need a little more info to help.
I use a pc for soft synths integrated with my mac, protools system
works great, there is no reason why it wouldn't for you either, just need
to know what you are running to be able to help
__________________
"Your petty insults are of no consequence." --Jp22
mauroiul
Thread Starter
#5
21st June 2007
Old 21st June 2007
  #5
Gear Head
 
Joined: Jan 2007
Location: Bangkok
Posts: 34

Thread Starter
mauroiul is offline
Quote:
Originally Posted by catfish11 View Post
what is your soundcard, pc and mac?

what is your vsti host on pc?

are you using a host on the pc?

what audio app are you running on the mac?

need a little more info to help.
I use a pc for soft synths integrated with my mac, protools system
works great, there is no reason why it wouldn't for you either, just need
to know what you are running to be able to help

My host is logic pro 7.2.3 on the Mac and Logic 5.5 for the Pc.

Audio card Rosetta 800 through Apogee fire-wire card on the mac
Emu 0404 for the Pc (connected through the optical out of emu into in optical Mac Pro)

Aside from logic I'm not using any other app., of course there are plug-ins but to me it seems is not to be important for you to know...right?

The midi interface is Motu Micro Lite

If you can really help me to solve this problem I will be very greatful...if you need to have any other info just ask me. I apologize if the info I gave is not complete yet, but sometimes I'm not familiar with English tech terminology.

Do you use your system as I intentended to do? You record your midi on the Mac and send it via midi to the Pc?
#6
21st June 2007
Old 21st June 2007
  #6
Lives for gear
 
YUGA's Avatar
 
Joined: Nov 2006
Location: Japan
Posts: 653

YUGA is offline
perhaps your synth is set to omni?
mauroiul
Thread Starter
#7
21st June 2007
Old 21st June 2007
  #7
Gear Head
 
Joined: Jan 2007
Location: Bangkok
Posts: 34

Thread Starter
mauroiul is offline
Quote:
Originally Posted by YUGA View Post
perhaps your synth is set to omni?
That shouldn't be the problem and, not all soft synth have this control, nevertheless some time ago I tried also that, and it did not work.

There is also another problem I forgot to mention.
On Logic on the Pc only the selected track, and so instruments, can play. This is regardless of the record button being pressed on other tracks. This sounds weird to me: as long as the rec button is enabled all of those tracks are supposed to receive signal and so to play.

This story is really driving me crazy guys!
New Reply Submit Thread to Facebook Facebook  Submit Thread to Twitter Twitter  Submit Thread to LinkedIn LinkedIn  Submit Thread to Google+ Google+ 
 
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
juicylime / Music Computers
11
Jose Mrochek / Music Computers
21
philosi / Rap + Hip Hop engineering & production
2
MACHINE / Rap + Hip Hop engineering & production
2
LumenStudio / Music Computers
26

Forum Jump

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.