Old 11th January 2012
  #1
Gear interested
 

Thread Starter
Akai S612 Problem

Hey everyone, I just got an Akai s612 (to go with me AX60.) However, I am getting no input, from either input. Everything else seems to be working just fine, the sample recording etc. So I'm guessing one of the op amps is out...Only I can't find a schematic for this thing, so I can't start tracing the signal,,,Anyone have any idea if I'm on the right track, or know where I can find a schematic? I got this thing for $5 and the DIY in me really wants to see her live again.
Old 11th January 2012
  #2
Lives for gear
 
acreil's Avatar
 

Check the power supply first.
Old 12th January 2012
  #3
Gear interested
 

Thread Starter
The power supply is good, all lights come on, the buttons all work, when you push sample it starts recording. The meter lights up. I just have no signal from either input, which makes me think one of the opamps in the input chain is out.
Old 13th January 2012
  #4
Gear interested
 

Thread Starter
acreil you must be some psychic genius. I decided to take another look last night. The power supply board had a small crack in it that I had missed that was right between one of the large electrolytic capacitors and a small jumper. So I soldered in a jumper between the two and boom everything works now. I'm guess that the crack had kept power from going to some of those TL082s.

Your post just saved me the $35 I was literally 5 minutes away from spending on the schematic. Many thanks
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
dialectic / Electronic Music Instruments & Electronic Music Production
138
dietrich10 / Gearslutz Secondhand Gear Classifieds
0
Gabriele3 / Electronic Music Instruments & Electronic Music Production
1
alexp / Electronic Music Instruments & Electronic Music Production
6
rolo / Gearslutz Secondhand Gear Classifieds
1

Forum Jump
 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.