Login / Register
 
Cubase 7 64b and Soundtoys Echoboy problem
New Reply
Subscribe
pass-out
Thread Starter
#1
15th December 2012
Old 15th December 2012
  #1
Gear maniac
 
Joined: Oct 2007
Posts: 167

Thread Starter
pass-out is offline
Cubase 7 64b and Soundtoys Echoboy problem

Hey guys!

Was just wondering, I have the soundtoys bundle on cubase 7 64b but the echoboy is not there?? The other ones just work normally, but echoboy is not in the list. I have a fresh installed windows 7 64b with al the up to date drivers for win.

When I am using Cubase 6.5 64b on the same computer, Echoboy is there. On a different PC there is also windows 7 pro but 32b, in cubase 7 i actually do see echoboy.

Any ideas?
pass-out
Thread Starter
#2
3rd January 2013
Old 3rd January 2013
  #2
Gear maniac
 
Joined: Oct 2007
Posts: 167

Thread Starter
pass-out is offline
found it out already, just installed the soundtoys again and works now like a charm (with cubase 7.01)
#3
4th January 2013
Old 4th January 2013
  #3
Lives for gear
 
Mike O's Avatar
 
Joined: Jun 2002
Posts: 1,611

Mike O is offline
Two user names?

Quote:
Originally Posted by pass-out View Post
found it out already, just installed the soundtoys again and works now like a charm (with cubase 7.01)
Is that you djpassout?
pass-out
Thread Starter
#4
4th January 2013
Old 4th January 2013
  #4
Gear maniac
 
Joined: Oct 2007
Posts: 167

Thread Starter
pass-out is offline
haha yes
#5
1st December 2013
Old 1st December 2013
  #5
Gear addict
 
Joined: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 410

mcballs is offline
Quote:
Originally Posted by pass-out View Post
Hey guys!

Was just wondering, I have the soundtoys bundle on cubase 7 64b but the echoboy is not there?? The other ones just work normally, but echoboy is not in the list. I have a fresh installed windows 7 64b with al the up to date drivers for win.

When I am using Cubase 6.5 64b on the same computer, Echoboy is there. On a different PC there is also windows 7 pro but 32b, in cubase 7 i actually do see echoboy.

Any ideas?
Hey,

I'm having this same issue - 64 bit version of EchoBoy on Windows 7 Cubase 6. Tried installing it to all the usual places but can't get it to work. Where did you install the dll to?

Thanks
#6
6th December 2013
Old 6th December 2013
  #6
Lives for gear
 
Joined: Feb 2011
Location: San Francisco
Posts: 527

Music Maven is offline
Quote:
Originally Posted by mcballs View Post
I'm having this same issue - 64 bit version of EchoBoy on Windows 7 Cubase 6. Tried installing it to all the usual places but can't get it to work. Where did you install the dll to?
There is apparently a serious bug with EchoBoy and Cubase 7 64 bit. The plugin is not being recognized properly. If you move the dll out of your Vstplugins folder, run the "Update" procedure in the VST Plugins window, and then move the EchoBoy dll back in your Vstplugins folder, it is sometimes recognized again.

That's how I go mine to work, at least for a while. However, now whenever I try to open the EchoBoy plugin window, it crashes Cubase - every single time.

This is lame. I expect more from SoundToys.
#7
8th December 2013
Old 8th December 2013
  #7
Gear interested
 
Joined: Sep 2006
Posts: 7

jbird327 is offline
I am having the same issue with Echoboy and Cubase 7.5 (as well as Wavelab 8). I moved the dll around but still no luck. Little Micro Shift runs fine.
#8
12th December 2013
Old 12th December 2013
  #8
Lives for gear
 
Joined: Feb 2011
Location: San Francisco
Posts: 527

Music Maven is offline
Ok, here is what I did to get EchoBoy working: Make sure the EchiBoy dll is in your plugins folder. Now launch Cubase with Admin rights by right clicking on the Cubase executable and selecting the "Open as Administrator" option (or similar verbiage.)

Now open the Plugin Information window in Cubase (from the Devices menu). Click the Update button. Cubase will now recognize EchoBoy. Quit Cubase and relaunch normally. You should now be able to open EchoBoy.

Note that you still can't save presets from within the plugin. It's a permissions issue. So just save your presets as Cubase presets instead for now. Hopefully SoundToys will get this sorted out shortly.
#9
12th December 2013
Old 12th December 2013
  #9
Gear nut
 
Joined: Jul 2009
Location: London
Posts: 140

Lethem is offline
I bought echo boy 2 days ago, installed and I have no issues using it with cubase 7.5 64 bit.

I was using the demos before hand.

Once I bought echo boy I uninstalled the v4 package, installed echoboy and did all the ilok stuff. Started cubase no problems.

I am using cubase 7.5 64 bit on windows 7 64 bit.


Hope this helps
New Reply Submit Thread to Facebook Facebook  Submit Thread to Twitter Twitter  Submit Thread to LinkedIn LinkedIn  Submit Thread to Google+ Google+ 
 
Thread Tools
Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Similar Threads
Thread
Thread Starter / Forum
Replies
fontenele / Music Computers
1
Peteybey / Music Computers
6
DoryLobel / Music Computers
1

Forum Jump

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.